John McWhirter, creador del DBM®, es va formar en PNL amb Richard Bandler, cocreador de la PNL. Aplicant el que aprenia, John es va adonar de la utilitat de la PNL, sobretot en desenvolupament d’habilitats (de percepció sensorial o de recollida d’informació) i també es va adonar dels seus límits d’aplicació i d’algunes idees destarotades. Com ell ja tènia la idea de desenvolupar una metodologia de modelatge de la conducta humana, va començar pel que coneixia i usava: la PNL. John, en el seu procés de millorar-la es va proposar “Aplicar la PNL a la PNL”.
Entre altres, es va plantejar dos propòsits: En les tècniques que usava es va preguntar què, com i perquè funcionen (o no), per a poder comprendre el seu funcionament i poder-les millorar i que foren més efectives.
I d’altra banda es va dedicar a identificar idees destarotades que es repetien una vegada i una altra. Et convide al fet que lliges els dos primers articles que va publicar sobre el modelatge de la PNL perquè tingues una idea precisa de com va ser el procés.

  1. https://capacitador.es/remodelar-la-pnl-modelos-y-modelado/
  2. https://capacitador.es/remodelar-la-pnl-remodelar-el-lenguaje/
Send this to a friend